marți, 15 noiembrie 2011

Braila-Galati-Tulcea, posibila euroregiune autoguvernata a Dunarii de Jos?

Braila-Galati-Tulcea, un triunghi al judetelor care au potential economic. Braila are cel mai fertil pamant al Romaniei, Tulcea are un potential turistic de invidiat iar Galatiul este un punct industrial important al Romaniei.
Cum se face totusi ca in aceasta parte a tarii doar foarte putini traiesc bine iar tinerii, in proportie corvarsitoare, isi doresc sa plece catre alte zari? 

Politicienii locali nu cred ca ne mai reprezinta prin nimic. Politica se face doar pentru banii care vin de la bugetul de stat si care ajung in buzunarele firmelor detinute, sau la care sunt actionari, cei care conduc Consiliile Judetene sau Primariile oraselor/judetelor in care locuim.
Siguranta cetateanului este o mare problema pentru ca oamenii care ar trebui sa ne asigure protectia ori sunt la mana infractorilor, ori sunt ei insisi infractori. 
Statul roman, asa cum este el acum - chipurile unitar si indivizibil, cf. art. 1 din Legea Fundamentala - este de fapt doar un robinet de sifonat banii pentru smecherii cu mertane sau bemveuri. 

Fara nicio rusine fata de cetatean, indiferent de culoarea lor politica, alesii nostri - atat cei care ocupa fotoliile de consilieri judeteni sau locali dar si cei nationali - isi fac treaba fix dupa cum le dicteaza interesele financiare.
Ruperea de catre restul Romaniei a judetelor Braila, Galati, Tulcea si crearea unei euro-provincii autoguvernate numite Dunarea de Jos, care sa nu mai dea nici un sfanț catre bugetul romanesc de la Ministerul Finantelor Publice, ar fi un pas mare pentru ca brailenii, galatenii si tulcenii sa poata sa inceapa sa traiasca mai bine.

Sigur, doar munca si investiile - NU POMENILE PENTRU PUTORI -  vor putea sa aduca prosperitatea in ceea ce eu mi-as dori sa fie Regiunea Autonoma a Dunarii de Jos.
In plus de asta, politicile fiscale care vor trebui practicate aici, trebuie sa pemita intreprinzatorilor mici si mijlocii sa se dezvolte si sa creeze locuri de munca.

Va multumesc pentru rabdare si va mai astept pe blogul "nostru"!

2 comentarii:

  1. Acum există lansat de către domnul Traian Băsescu proiectul de reâmpărţire teritorial-administrativă.
    Multă baftă cu proiectul dumneavoastră!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Acuvio
    Multumesc acuvio. Proiectul lansat de Traian Basescu se refera la impartirea teritorial-administrativa in asa fel incat viitoarele regiuni sa fie cuprinse tot in teritoriul Romaniei si taxele si impozitele care le platim sa ajunga in continuare in buzunarele politicienilor de la Centru.
    In viziunea mea banii brailenilor, galatenilor si tulcenilor ar ramane integral in regiunea noastra.
    Pe langa asta, gandeste-te ca exista inca multe piedici pentru ca acest proiect sa nu treaca.

    RăspundețiȘtergere