miercuri, 16 noiembrie 2011

Aspecte care vor trebui luate in considerare in crearea viitoarei regiuni autonome a Dunarii de Jos

Crearea Regiunii Autonome a Dunarii de Jos, ca regiune cu Parlament propriu si cu buget separat de al Romaniei este o necesitate si un pas inainte pentru ca aceasta zina sa se dezvolte separat de restul Romaniei. 
Proiectul lansat de Traian Basescu are putine sanse de reusita, pentru simplul motiv ca acum exista interese mult prea mari din partea politicienilor care reprezinta judetele in Parlament sau in consiliile judetene si locale, de a nu se face asa ceva. Ei si-ar pierde privilegiile si nu ar mai putea finanta mafiile locale.
Propunerea de creare a unei regiuni autonome in partea aceasta a României are la baza anumite aspecte printre care amintim:
1. Reforma clasei politice locale prin indepartarea actualilor politicieni din functiile pe care le detin.
2. Interdictia de a mai candida a politicienilor care pana acum au condus Braila, Galatiul sau Tulcea spre saracie si faliment. 
3. Scaderea drastica a taxelor si impozitelor din regiune si crearea unui sistem unitar de impozitare pentru toti investitorii.
4. Reducerea numarului de angajati in administratia publica locala pana la numarul minim de persoane care sa asigure functionarea viitoarei regiuni in conditii optime.
5. Crearea unor parteneriate publice-private in educatie, astfel incat educatia sa raspunda nevoilor patronilor si implicit economiei regiunii.

6. Crearea unor parteneriate intre firme sau grupuri de firme care sa finanteze educatia, cercetarea dar si plata profesorilor din invatamantul pre-universitar si universitar din viitoarea regiune.
7. Introducerea prin lege a duratei minime de munca de 8 ore si maxima de 12 ore pe zi, in functie de ramura economica pentru angajatii care au contracte de munca clasice.

8. Adoptarea in cadrul Regiunii Autonome Dunarea de Jos a unei monezi stabile si puternice pe plan international, plata salariilor sau a drepturilor banesti pentru toti angajatii urmand sa se faca in aceasta moneda.
9. Cresterea salariului minim pana la un nivel care sa poata asigura supravietuirea in conditii civilizate si normale a oricarui cetatean.
10. Dezvoltarea viitoare a regiunii sa se faca pe dogme crestine, Biserica urmand sa joace un rol mult mai important in educatie tinerelor generatii de la prescolari pana la terminarea invatamantului gimnazial.
11. Viitorii judecatori sau procurori care isi vor desfasura activitatea in aceasta regiune sa fie alesi direct de catre cetateni. Numirile in functii de conducere trebuie interzise prin lege deoarece s-a constat in timp ca acestea au loc in functie de interesele mafiilor politico-financiare si au dus in timp la erodarea imaginii justitiabililor. Cine nu e de acord, sa imi zica si de ce! 
12. Introducerea in cadrul proceselor a curtilor cu jurati dupa model occidental. Acestia trebuie sa fie cetateni care sa aiba un profil moral bun, sa fie activi in campul muncii sau sa fi muncit cel putin 12 luni din ultimile 24 de luni de la data inceperii unui proces in care ei participa ca jurati.
Desigur, lista de mai sus nu reprezinta toate punctele care vor trebui luate in calcul daca se va ajunge in situatia in care toti cetatenii din zona aceasta a Romaniei isi vor da seama ca doar impreuna pot fi cu adevarat puternici, fara râca dintre actualii alesi locali ce umple paginile ziarelor din Braila sau Galati. 
In speranta ca v-am captat atentia, va multumesc pentru rabdarea pe care ati avut-o citind aceste randuri si daca doriti sa contribuiti cu idei noi si cu propuneri noi fata de lista de mai sus va astept cu mare drag.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu